Парламентът одобри състава на новия кабинет, предложен от Продължаваме промяната, БСП за

...
Парламентът одобри състава на новия кабинет, предложен от Продължаваме промяната, БСП за
Коментари Харесай

Кирил Петков е новият премиер. Парламентът одобри и състава на правителството

Парламентът одобри състава на новия кабинет, препоръчан от " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България ". Новият премиер е Кирил Петков. И двете оферти бяха подкрепени с гласовете на народните представители от участващите в обединението партии като 134 депутати гласоподаваха " За ". " Против " оферти министър председател и проектосъстава на кабинета гласоподаваха 104 национални избраници. Още преди гласуването от ГЕРБ, Движение за права и свободи и партия " Възраждане " оповестиха, че няма да поддържат новия кабинет. 

До правенето на предложение за постоянно държавно управление се стигна след поредност от договаряния и сключване на съдружно съглашение сред партиите " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН "  и " Демократична България ". В неделя първия проучвателен мандат за сформиране на държавно управление беше връчен от президента Румен Радев на Кирил Петков, който беше препоръчан от парламентарната група на " Продължаваме промяната " за министър-председател, а Петков незабавно върна мандата изпълнен., препоръчан от Политическа партия, е формиран от 21 министри.  За първи път ще има петима вицепремиери . Това са Асен Василев и Калина Константинова от " Продължавам смяната ", Гроздан Караджов от " ИТН ", Корнелия Нинова от БСП и Борислав Сандов от " Демократична България ". С гласуването през днешния ден беше утвърдена и структурата на новото държавно управление. Според нея Министерство на земеделието, храните и горите се преобразува в Министерство на земеделието, Министерството на превоза, осведомителните технологии -  в Министерство на превоза и известията, Министерството на младежта и спорта в Министерство на спорта. Министерството на стопанската система се разделя на Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на нововъведенията и растежа . Депутатите взеха решение да се сътвори и ново министерство - на електронното ръководство.  

Веднага след гласуването министрите положиха своята клетва: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се ". След клетвата прозвучаха химнът на Република България и този на Европейския съюз.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР